GROEN is het sleutelwoord van de 21e eeuw. De elektrische auto, klimaatbeheersing, energiebesparing, groene stroom etc. Er wordt volop geïnnoveerd en ontwikkeld.

“Wat er niet in komt, hoeft er ook niet uit”

De zonwering zorgt ervoor dat zonlicht (= warmte) niet binnenkomt, waardoor geen of minder koeling nodig is. Om op tijd de warmte te weren hebben we een goed ingeregelde besturingsinstallatie nodig. Als toevoeging hierop kan ervoor gekozen worden om de gebruiker ook de zonwering te laten bedienen, maar helaas gaat dit niet altijd goed of veel te laat. Zonwering en de aansturing hiervan verbruikt slechts een klein beetje energie om warmteopbouw tegen te gaan. Er is geen vergelijkend en/of beter product dat zonwering in combinatie met besturing overtreft.

“Wat er wel in komt, hoeft er ook niet uit”

Gedurende de koude winterdagen is daarentegen het toelaten van het zonlicht juist één van de meest efficiënte manieren om gebouwen op te laten warmen. De instellingen van de diverse in de markt aanwezige besturingssystemen kunnen geheel naar wens van de gebruiker en klimaatbeheersing worden geprogrammeerd om de energiebesparing en het gebruikscomfort perfect op elkaar af te stemmen. Uiteraard zijn deze systemen uit te breiden met individuele bedieningen om de technologie de baas te blijven. 

CSV groep ondersteunt elektrotechnici, gebouwbeheerders en zonweringspecialisten in de zonwering-besturingstechniek

De techniek voor zonweringbesturing en gebouwenbeheer wordt immers steeds geavanceerder en de praktijk heeft ondertussen ruim bewezen dat door samenwerking problemen in de automatische besturing sneller en efficiënter verholpen worden. 

Besturingssystemen

De besturingssystemen van alle topmerken zijn ons uiteraard bekend. Echter, hangt de keuze grotendeels af van de aanwezige bekabeling, de eventuele software, maar vooral de wensen van de klant staan voorop! CSV groep verzorgt voor u de installatie, het inregelen van de software en het onderhoud. 

Van bedraad naar draadloos

Met de innovatieve draadloze besturing voor zowel binnen- als buitenzonwering reageren ook de zon- en windsensoren op het dak op de weersomstandigheden van dat moment. Bij renovatie en vervanging zijn deze draadloze systemen bijzonder prettig, omdat het geen enkele hinder veroorzaakt bij de installatie en in de toekomst geheel uit te breiden valt met gebruik van draadloze schakelaars. Deze systemen worden door CSV groep geïnstalleerd, ingeregeld en onderhouden.

In bedrijf stellen en inregelen

Een automatisch besturingssysteem kan alleen optimaal presteren wanneer deze goed is ingeregeld. Oftewel, de aanwezige software in het systeem wordt zo geprogrammeerd dat op een bepaald tijdstip of bij een bepaalde zonkracht of windsterkte de zonwering automatisch wordt in- of uitgestuurd. CSV groep heeft de technische kennis in huis om zowel bedraad als draadloos  de automaat optimaal in te regelen. 

Onderhoud en service

Inspectie- en onderhoudswerkzaamheden aan besturingsinstallaties zijn gericht op preventief onderhoud. Instellingen in de software worden gecheckt en geoptimaliseerd. Ook de sensoren van het weerstation worden doorgemeten, zodat deze de juiste weersinformatie blijven communiceren richting de automaat. Deze preventieve inspecties vinden meestal één tot twee keer per jaar plaats. Zo worden ook de seizoensinvloeden optimaal benut voor de licht- en warmteregulering in een gebouw.

60% minder energie

Slimme zonwering kan het energieverbruik voor airco in Europese gebouwen tegen 2050 tot 60% doen dalen.

100 miljoen ton minder CO2

Met slimme zonwering kan tot 100 miljoen ton CO2-uitstoot vermeden worden

285 miljard Euro minder

De totale besparing bij toepassing van intelligente zonwering kan voor 2050 oplopen tot 285 miljard euro

Enorme besparingen

Nu de opwarming van de aarde steeds sneller gaat, moet zonwering de eerste oplossing zijn in de strijd tegen oververhitting van gebouwen. Zo lezen we in een artikel op Z&R een Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen. Slimme zonwering kan het energieverbruik voor airco in Europese gebouwen tegen 2050 tot 60% doen dalen. Zo kan tot 100 miljoen ton CO2-uitstoot vermeden en 285 miljard euro bespaard worden.

Link naar onafhankelijk artikel