Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

De CSV Groep heeft zich onlangs ingezet voor een studieproject van Fontys Eindhoven, gericht op het ontwerpen van een voertuig met als doel een zo laag mogelijk verbruik.. Dit project vereiste nauwkeurige berekeningen en tekeningen, waarbij het chassis, de ophanging, de reminrichting en de aerodynamische kap onder de loep werden genomen. Daarnaast moest er worden voldaan aan de eisen van een regelboek met betrekking tot veiligheid. Het resultaat was verbluffend: het laagst haalbare verbruik dat werd gerealiseerd.

CSV is trots op de ondersteunende bijdrage die zij heeft kunnen leveren aan dit project.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) speelt een steeds grotere rol in de hedendaagse bedrijfswereld. Organisaties realiseren zich dat zij niet alleen verantwoordelijkheid hebben ten opzichte van hun aandeelhouders, maar ook voor de impact die zij hebben op de maatschappij en het milieu. CSV Groep heeft dit besef omarmd.

Het studieproject van Fontys Eindhoven bood een uitgelezen kans om deze visie in de praktijk te brengen. Studenten en docenten hebben nauw samengewerkt om het ontwerp van het voertuig te optimaliseren. Allereerst werd het chassis berekend en getekend om ervoor te zorgen dat het voertuig stevig en veilig was. Vervolgens lag de focus op de ophanging, reminrichting en de aerodynamische kap, die allemaal werden geoptimaliseerd om het verbruik te minimaliseren.

Een belangrijk aspect van het project was het voldoen aan het regelboek met veiligheidseisen. De studenten begrijpen het belang van veiligheid en hebben ervoor gezorgd dat het ontwerp voldeed aan alle gestelde normen. Hierdoor kon het voertuig niet alleen een laag verbruik realiseren, maar was het ook veilig en betrouwbaar in gebruik.

Het behaalde resultaat is indrukwekkend te noemen. Het is een prestatie waar Fontys Eindhoven trots op mag zijn. En ook CSV is supertrots op de faciliterende en ondersteunende rol die het bij het project mocht leveren.

Het succes van dit project toont aan dat een combinatie van technische expertise, samenwerking en een focus op duurzaamheid kan leiden tot innovatieve oplossingen die een positieve impact hebben op zowel de maatschappij als het milieu.

CSV Groep ziet deze projecten als een belangrijke mijlpaal op de weg naar duurzaam ondernemen. Door MVO centraal te stellen, creëert de CSV Groep een duurzame toekomst, waarin innovatie en verantwoordelijkheid hand in hand gaan.